Genom åren har det funnits en rad olika kända kommentatorer, experter och annat folk som synts på burken vid sportsändningar av olika slag, från Lennart Hyland i TV-sportens begynnelse till kanske nutidens allra största TV-sportprofil, nämligen André Pops.

André Pops är som sagt nog den som idag är den allra största profilen inom svensk TV-sport. Karriären inleddes som praktikant på SVT Sport som han varit trogen ända sedan dess. De inledande åren verkade Pops i första hand som reporter. Det stora genombrottet kom i samband med att han blev programledare för Vinterstudion 2007, ett program han leder än idag.

Efter det har han varit något av SVT Sports ”leading man” och ledde bland annat sändningar från OS i Vancouver 2010, fotbolls-EM sommaren 2012 och även OS i London senare samma sommar. Utöver programledare på TV-sporten erhöll han även det prestigefyllda uppdraget som SVT:s julvärd julen 2010. Dessutom har han också de fyra senaste åren blivit utsedd till ”Årets bästa TV-sportprofil” under Kristallengalan.

Förutom olika programledare likt André Pops finns det också otaliga experter som syns och hörs under sportsändningarna. En av de mer prominenta är TV4 Sportens egna friidrottsorakel A Lennart Julin, som är med och kommenterar de flesta friidrottssändningar som går i TV4 eller TV4 Sport. A Lennart har följt friidrott på heltid ända sedan början av 1970-talet och är förutom expert på TV4 även verksam som friidrottsstatistiker på Svenska Friidrottsförbundet.

A Lennart Julins kunskaper om friidrott och friidrottsresultat är ofantligt digra. Utöver det ska han också enligt obekräftade uppgifter även kunna 100 decimaler av den matematiska konstanten pi.

En annan kommentator som kanske framför allt är en profil hos de som följer sport i olika kabelkanaler är Niklas Holmgren. Med sitt väldigt engagerande och speciella sätt att kommentera på samt sin vana att bli oerhört exalterad i samband med mål och liknande har Holmgren fått många fans runt om i Sverige.

Karriären inleddes på Eurosport Nordic i början av 1990-talet. Efter det fortsatte karriären på Filmnet där han bland annat kommenterade NHL-ishockey. Filmnet gick så småningom upp i Canal + dit även Holmgren följde med. År 2009 gick han över till Viasat, vilka han dock fick sparken från sommaren 2012. Efter att tittarna fullkomligt rasat mot beslutet återvände Holmgren som kommentator i början av året. Nu väntar bland annat kommenterande av OS-hockeyn i Sotji i vinter.