Med dagens teknik finns det ärligt talat inte mycket som inte går att göra, även om du är en total nybörjare när det gäller teknologi. Detta har naturligtvis påverkat hur vi ser på och hur vi upplever och konsumerar underhållning.

Vi går mer och mer mot ett samhälle som tar in information och underhållning genom datorn, ofta via tjänster som är så kallade streaming-tjänster. Streaming innebär att man spelar upp filmer, videor eller sport via datorn. Vi har också sett trender på hur TV-spel och andra spel och former av underhållning som poker och casino konsumeras via konsoler, via datorer och nu även direkt genom TV från soffan. Det är otroligt enkelt att med dagens avancerade teknik till och med koppla datorn till sin TV med endast en enkel, billig och smidig sladd. Denna sladd kallas för HDMI-sladd eller HDMI-kabel och utnyttjar HD-tekniken för att ge bästa möjliga resultat när det kommer till kvalitet och snabbhet i överföring av film, spel eller sport från datorn eller konsolen till TV:n.

De flesta TV-apparater som finns till försäljning idag säljs med ett så kallat KDMI-uttag. Detta innebär att det bakom TV:n eller på sidan om TV:n finns ett litet uttag som skickar eller tar emot signaler av HD-kvalitet. Samma typ av uttag hittar man oftast på de datorerna eller de konsolerna man köper idag. Det resterande är bara att köpa en kabel som förbinder dessa. En HDMI-kabel är relativt billig beroende på vilken längd och vilken kvalitet man vill ha på den. Räkna med att hamna någonstans mellan 90 och 300 kronor beroende på vilken typ av kabel du vill ha. Det är sedan väldigt enkelt att koppla ihop till exempel sin dator med sin TV för att kunna njuta av filmer, serier, sport, eller spel som online-roulette och poker direkt i sin TV.